Herstel van de huid 

Enige zwelling en roodheid is normaal, evenals een droog aanvoelende huid met lichte jeuk tijdens het genezingsproces. Met de juiste verzorging duurt het 2 tot 3 weken tot de behandelde huid genezen is. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Iets langere genezingstijd is niet abnormaal. Het is belangrijk korstjes die aan de oppervlakte ontstaan niet te verwijderen maar deze te laten genezen en er vanzelf af te laten vallen. Wanneer de korst toch verwijderd wordt, vertraagt dit het gehele genezingsproces en kunnen ontstekingen ontstaan. 

Heling 

In de eerste 7 tot 10 dagen zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Het pigment verliest binnen een maand +/- 40% van zijn intensiteit omdat een gedeelte door de huid wordt afgestoten. Het achtergebleven pigment wordt ingekapseld, dit is het pigment dat zichtbaar blijft. Het is normaal om in de huid onder de korstjes roodheid te zien. De kleur van het pigment kan hierdoor aanvankelijk iets warmer ogen. De roodheid verdwijnt en er blijft een lichte versie over van de pmu die oorspronkelijk in de huid is geplaatst. Schrik hier niet van, het pigment is niet geheel verdwenen. Dit is het normale verloop van het helingsproces. De huid heeft tot 6 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Binnen 10 weken keert het pigment geleidelijk terug. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na deze periode het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn en heb je een juist beeld van hoe de uiteindelijke kleur eruit zal zien.

Nabehandeling

6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats. Tijdens deze nabehandeling kunnen correcties aangebracht worden en kan het pigment intenser worden gemaakt. De nabehandeling geeft minder pigmentafstoot, er zit namelijk al een basis in de huid.

Nazorg

Nieuwe permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooi eindresultaat leiden. Volg daarom onderstaande instructies goed op.

  • Gebruik geen pleisters, verband of wondspray om de PMU mee af te dekken

  • Raak de PMU 7 dagen niet aan met je vingers of andere niet-steriele voorwerpen

  • Gebruik de Nature Balm ieder uur voor de beste heling

  • Voorkom 7 dagen intensief zweten tijdens het sporten

  • Maak 4 weken geen gebruik van de zonnebank, sauna of het zwembad

  • Laat korstjes en velletjes er vanzelf afvallen en trek of pulk hier niet aan

© 2018 Boudoir  |  Voorwaarden  |  Prijslijst

Created by StudioTW